Sorgbearbetning kurs


SORGBEARBETNING KURS HOS GENUIN


- ger läkning efter dina förluster

Att bearbeta sorg

Uppmanas du att släppa taget och gå vidare? Visst skulle du göra det om du bara visste hur?


Hur bearbetar man sorg?

Jag erbjuder kurser enligt Programmet för sorgbearbetning™, som är ett konkret handlingsprogram för känslomässig läkning. Genom programmet lär du dig en metod för att hantera dödfall, separationer och andra typer av förluster, som du bär med dig resten av livet.

 

Metoden har hjälpt människor att bearbeta sin sorg och därigenom försonas med sig själva och sina erfarenheter, utan att fastna i smärtsamma minnen. Programmet ger dig kunskap i hur du kan bearbeta din sorg efter dödsfall, separationer och andra typer av förluster så att du kan leva ditt liv fullt ut.

 

Dödsfall, brustna relationer och andra förluster gör att en del av våra drömmar, förhoppningar och förväntningar på framtiden spricker. Det är normalt att upptäcka en del saker som vi önskat hade varit bättre eller annorlunda. Kanske handlar det om något vi önskat att vi hade sagt eller inte sagt. Något vi önskat att den andra personen hade sagt eller inte sagt. För att läka sorgen över en förlust behöver vi ta reda på alla outtalade och okommunicerade känslor i relationen. Därefter sätter vi ord på våra känslor och kommunicerar dem till någon som lyssnar. Erfarenhet visar att du efter fullbordat program försonas med det förflutna och känner befrielse och frid.

 

Egen sorgbearbetning - med hjälp av handledare

Under kursen genomför du ditt eget sorgearbete, och jag som kursledare förmedlar kunskap, ger instruktioner och erbjuder stöd så att du kan genomföra din bearbetning. Under kursen tar vi reda på vilka förluster som har påverkat ditt liv, samt genomför de handlingar som behövs för att bearbeta och förlösa sorgen kring det som är ofullständigt. 

Samtliga kurser bygger på boken Sorgbearbetning av John W James & Russel Friedman. Boken finns som pappersbok, e-bok eller ljudbok - välj det som passar just dig!

 

Programmet för sorgbearbetning™ ägs i Sverige av Svenska Institutet för Sorgbearbetning, och har utvecklats ur den amerikanska förlagan som lärs ut av The Greif Recovery Institute i Oregon, USA. Varken AB Genuin, Svenska Institutet för Sorgbearbetning eller The Grief Recovery Institute har någon anknytning till någon religiös eller politisk organisation eller annan rörelse. 

Kurs i sorgbearbetning när du vill - i Göteborg eller online

Genuins

kurser har hittills

fått snittbetyget

4,5

(där 5 varit högsta betyg)

av nöjda deltagare!

Josefin Haraldsson ger kurs i sorgbearbetning

Referenser:

 

”Detta är en kurs som alla borde gå! Minst lika viktigt som hjärt- och lungräddning”     Marie

 

”Bra med ett strukturerat sätt att bearbeta relationer och sorg”     Annika

 

”Skönt att inte bli bedömt eller ifrågasatt! Och inget ältande utan rakt och fokuserat.”     Maria

 

”Härligt bemötande. Väldigt bra lyssnare. Skönt att slippa steril läkarmiljö!”     Nina

 

” Jag är väldigt glad för att jag gick denna kursen. Den har hjälpt mig mycket i denna tuffa period. Bra struktur och hemövningar. Mötena kändes väldigt avspända och bra.”     Jenny

 

”Helande. Som en grundpelare, en viktig del i livet som jag nu efter kursen inte förstår att man kan vara utan"     Marie


Sorgbearbetning, kurs individuellt

Vid första kurstillfället presenterar vi oss kort för varandra, går igenom kursupplägget, delar ut kursmaterial, diskuterar åtaganden och slutligen delar ut en första hemuppgift. Övriga sju kurstillfällen har följande upplägg; Inledningsvis går vi igenom dagens tema och besvarar eventuella frågor som kan ha uppstått sedan förra träffen och därefter går vi igenom veckans hemuppgift. Avslutningsvis ges en ny hemuppgift innan vi skiljs åt till nästa kurstillfälle. Mellan kurstillfällena finns även möjlighet att få svar på dina frågor per telefon eller e-mail.

 

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 1 timme per vecka under 7 veckor, plus ytterligare ca 2 timmar för hemuppgifter per vecka.

Plats: Kursen hålls i Genuins lokal i Mölnlycke eller enl. ö.k.

Kurslitteratur: Boken Sorgbearbetning (James & Friedman) ingår i kursavgiften

Avgift: 7 950 kr (inkl. moms för privatpersoner, exkl. moms för företagskunder). Hela avgiften betalas mot faktura före kursstart.

Kursstart: Kontakta mig så kommer vi överens om dagar och tider för kursen. 

  

Fortsättningskurser i sorgbearbetning

Fortsättningskurserna är för dig som gått kurs i sorgbearbetning och vill bygga på din kunskap och förmåga att bearbeta fler typer av relationer och förluster.

 

Du behöver ha bearbetat minst 5 relationer enligt metoden innan du går en fortsättningskurs. Dessa fem relationer bör omfatta dina föräldrar, syskon, nuvarande och tidigare partners, barn, samt ev. andra centrala relationer i ditt liv. Det är viktigt att du är trygg i metoden för att kunna tillgodogöra dig innehållet i fortsättningskurserna. Det är samtidigt av stor vikt att du fullbordat de viktigaste relationerna i ditt liv innan du tar hjälp i de mer avancerade förlusterna.


Bearbetning av komplex förlust

Under kursen lär du dig att bearbeta så kallade komplexa förluster med många personer inblandade, som till exempel sjukdom, flytt, arbetsrelaterade förluster och andra särskilda händelser. Precis som i Programmet för Sorgbearbetning lär du dig genom att göra, och i kursen får du hjälp med att bearbeta en komplex förlust. Efter kursen har du kunskap om hur du kan bearbeta alla typer av förluster och förändringar i livet.

 

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 1 timme per vecka under 4 veckor, plus ytterligare ca 1 timme för hemuppgifter per vecka.

Förkunskapskrav: Genomgått Programmet i Sorgbearbetning (8-veckors kurs eller 3 dagars workshop), samt minst 5 bearbetade relationer.

Plats: Kursen hålls i Genuins lokal i Mölnlycke eller enl. ö.k.

Avgift: 3 950 kr (inkl. moms för privatpersoner).

 

Bearbetning av din relation till sig själv

Under kursen får du hjälp med att bearbeta relationen till dig själv, med hjälp av en speciellt utarbetad metod som bygger på samma principer som Programmet för Sorgbearbetning.  

 

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 1 timme per vecka under 4 veckor, plus ytterligare ca 1 timme för hemuppgifter per vecka.

Förkunskapskrav: Genomgått Programmet i Sorgbearbetning (8-veckors kurs eller 3 dagars workshop), samt minst 5 bearbetade relationer.

Plats: Kursen hålls i Genuins lokal i Mölnlycke .

Avgift: 3 950 kr (inkl. moms för privatpersoner).


Gå kurs i sorgbearbetning och lär dig ett verktyg för livet