Självledarskap

UTVECKLA DITT SJÄLVLEDARSKAP OCH BLI GENUIN

Självledaskap är det ledarskap du utövar på dig själv. Självledarskap är ett förhållningssätt som handlar om viljan att utveckla sitt ledarskap och ifrågasätta sina antaganden.

 

Om du har ett gott självledarskap har du god självkännedom, förstår varför du agerar som du gör, och att du tar ansvar för dig själv och dina handlingar. God självkännedom får du genom att uppmärksamma dina egna tankar och känslor, reflektera kring vad du säger och gör och hur du fungerar med andra människor.

 

Tyvärr är många ambitiösa och kompetenta personer mindre produktiva och nöjda än de borde eller skulle kunna vara. Många önskar sig något annat, som till exempel mer utveckling, utmaning eller mer glädje. Många ställer sig frågan ”Hur kommer jag vidare?” eller ”Hur ska jag klara av allt?”.

Kanske känner du som många andra att det inte är du själv som bestämmer i ditt liv?


Vi behöver ställa oss följande frågor för att utveckla vårt självledarskap:

 

  • Vad ger dig mening i ditt arbete och i livet?
  • På vilket sätt vill du göra skillnad på jobbet och i världen?
  • Hur vill du utvecklas för att känna ännu mer mening och sammanhang?
  • Hur fungerar dina relationer och hur kommunicerar du med andra?
  • Hur påverkar du andra och hur blir du själv påverkad av andra?
  • Vilka är dina egna grundläggande värderingar"


Josefin Haraldsson är din coach i självledarskap

Genuins program i självledarskap: Självklar


Det bästa sättet att utveckla ditt självledarskap är genom individuell coaching. Genuins självledarskapsprogram ”Självklar” riktar sig främst till entreprenörer och soloföretagare som vill utvecklas som företagare – en livsstil där jobb och privatliv ofta är tätt sammanlänkade.

 

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 8 träffar, med 2–3 veckors mellanrum (totalt ca 6 månader), plus hemuppgifter.

Plats: Jag kommer till dig på din arbetsplats, eller så träffas vi på en annan lämplig plats. Det är viktigt att vi kan prata avskilt och ostört.

Kursstart: Kontakta mig så kommer vi överens om dagar och tider för kursen. 

 

Genuins program i självledarskap: Självklar – On-line


Genuins on-line-program för självledarskap följer samma upplägg som för programmet med fysiska möten, med enda skillnaden att vi ses via videosamtal, med hjälp av verktyget Zoom (som är mycket lätt att använda). Dina hemuppgifter får du via e-mail.

 

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 8 träffar, med 2–3 veckors mellanrum (totalt ca 6 månader), plus hemuppgifter.

Plats: Kursen hålls online via Zoom (videosamtal). Du behöver tillgång till en uppkopplad dator/surfplatta eller mobiltelefon. Du behöver inte ha ett eget Zoom-konto.

Kursstart: Kontakta mig så kommer vi överens om dagar och tider för kursen. 

 


Referenser:

 

”Josefin hjälpte mig genom sin coachning att komma vidare både personligt och i min karriär. Hon fick mig att förstå att sidor jag velat gömma var en viktig hörnsten i mitt arbete och som person. Hon fick mig också att landa i mig själv och se på vad jag gör med andra ögon. Förstå att jag är på rätt spår och faktiskt gör och utvecklar det som jag tycker om att göra. Jag känner mig helt klart mer genuin och sann emot mig själv, mer upplyft och peppad att fortsätta efter några månaders coachning. Jag rekommenderar Josefine och Genuin varmt om du vill komma vidare och få nya insikter om dig själv.”

Anna-Carin

 

Rekommenderade böcker om kvinnokraft

girl power = women power = kvinnokraft


5 härskartekniker och 50 motståndsstrategier (Rebecka Bohlin, Sara Berg)

En bok med stor igenkänningsfaktor. En feministisk bok som tar upp de fem härskarteknikerna som definierades av den norska socialpsykologen Berit Ås på 1960-talet. Boken tar även upp och lär ut om vilka rättigheter du har som anställd i Sverige.


Vardagsmakt: tio strategier som ger och genomskådar makt (Elaine Eksvärd)

Den briljanta Elaine Eksvärd förklarar 10 olika typer av makt – hur du genomskåder dem och/eller själv drar nytta av dem.


Ett jävla solsken: En biografi om Ester Blenda Nordström (Fatima Bemmer)

En underhållande och fascinerande bok om en kvinnlig svensk pionjär under tidigt 1900-tal – den wallraffande journalisten och äventyraren Ester Blenda Nordström.


Dolda tillgångar (Margot Lee Shetterly)

En bok om kampen för rättigheter som kvinna och som svart i USA under mitten av 1900-talet i flyg och rymdindustrin och i samhället runt den.


Hennes excellens Agda Rössel - från banvaktstugan till FN-skrapan (Elin Jäderström)

Agda Rössel är en av Sveriges genom tiderna största diplomater och mästare på relationer. I boken får vi följa med genom hela henens liv, från mycket enkla förhållanden i Norrbotten till FN-skrapan och till flera ambassader runt om i Europa under en mycket händelserik period. Ett fint porträtt av en kvinna som gick sin egen väg och blev mycket högt aktad och uppskattad.


Godnattsagor för rebelltjejer: 100 berättelser om fantastiska kvinnor (Elena Favilli, Francesca Cavallo)

Söker du efter en kvinnlig förebild? Här får du tips på 100 stycken – i lättläst barnboksformat.


Att uppfinna världen (Katrine Marcal)

En bok i feministisk anda som beskriver hur Katrine Marcal om hur synen på manligt och kvinnligt har präglat vårt moderna samhälles utveckling. 


Utveckla ditt självledarskap hos Genuin i Göteborg