Ledarutveckling

UTVECKLA DITT LEDARSKAP

Jag hjälper dig att bli en ledare som andra vill följa

Vill du bli en ledare som andra vill följa? Ledare som vi får förtroende för och som vi gärna följer är de som är genuina, trygga i sig själv, som står för sina misstag och som vågar att visa sig sårbara och mänskliga. En ledare som är riktigt bekväm i sig själv, både i sina lysande och mindre lysande sidor, är tydligare i sitt ledarskap och står stadigare när det blåser.

 

Ditt eget förhållande till dig själv är centralt i allt ledarskap. Din självbild, din självmedvetenhet, dina värderingar och dina tidigare erfarenheter påverkar hur du agerar som ledare. En annan viktig sak att vara medveten om är hur du påverkar andra – men också hur andra påverkar dig.

 

Ett effektivt sätt att utvecklas som person är att ifrågasätta sina egna sanningar, sina egna antaganden om världen, andra människor och om sig själv. Med nya glasögon får du nya perspektiv och därmed öppnas det upp för nya möjligheter. 


Genuins ledarskapsprogram Trygg ledare, där självkännedom står i centrum, hjälper dig att ta ditt ledarskap ett en ny nivå. När du blir en tryggare ledare blir du också en modigare ledare, som utökar din konfortzon och tar bättre beslut. Programmet riktar sig främst till dig som har en chefsroll med personalansvar, eller annan ledarroll professionellt, till exempel projektledare och som vill utvecklas i din ledarroll. Jag som coachar befinner mig oftast i Göteborg med omnejd, men om vi inte har möjlighet att träffas i verkligheten kan vi ses on-line.

 

En annan aspekt på det goda ledarskapet är de svåra samtalen. Har du tillräcklig kunskap och trygghet i dig själv för att på ett bra sätt kunna stötta dina medarbetare när de befinner sig i svåra situationer i livet? Genuin erbjuder föreläsningar och workshops i hur du kan bli ett ovärderligt stöd för din personal när de av olika anledningar har sorg. Med en relativt liten insats kan du öka din kunskap och förmåga, och därmed förbättra dina relationer avsevärt och göra stor skillnad för varje individ.

 

Josefin Haraldsson är din ledarskapscoach i Göteborg

Genuins ledarskapsprogram: Trygg ledare


I Genuins ledarskapsprogram Trygg ledare får du möjlighet till att ta en paus från din dagliga arbetssituation, ta ett steg tillbaka och reflektera, något som vi sällan tar oss tid till. Tillsammans med mig som coach ges du möjlighet att reflektera över din nuvarande arbetssituation och dig själv som person.  Jag utmanar dig i dina tankar och garanterar dig nya perspektiv!

 

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 8 träffar, med 2–3 veckors mellanrum (totalt ca 6 månader), plus hemuppgifter.

Plats: Jag kommer till dig på din arbetsplats, eller så träffas vi på en annan lämplig plats. Det är viktigt att vi kan prata avskilt och ostört.

Kursstart: Kontakta mig så kommer vi överens om dagar och tider för kursen. 

 

Genuins ledarskapsprogram: Trygg ledare – On-line


Genuins ledarskapsprogram on-line följer samma upplägg som för programmet med fysiska möten, med enda skillnaden att vi ses via videosamtal, med hjälp av verktyget Zoom (som är mycket lätt att använda). Dina hemuppgifter får du via e-mail.

 

PRAKTISK INFORMATION

Omfattning: 8 träffar, med 2–3 veckors mellanrum (totalt ca 6 månader). Frivilliga hemuppgifter.

Plats: Kursen hålls online via Zoom (videosamtal). Du behöver tillgång till en uppkopplad dator/surfplatta eller mobiltelefon. 

Kursstart: Kontakta mig så kommer vi överens om dagar och tider för kursen. 

 


Referenser:

 

”Programmet har gett mig trygghet i mig själv och glad energi under och efter sessionerna. Programmet har väckt en strävan framåt igen.”

Eva

Rekommenderade böcker om ledarskap:


The three laws of performance (Steve Zaffron och Dave Logan)

När vi tar oss an problem, företagets eller våra egna, når vi sällan det resultat vi förväntar oss. The three laws of performance visar hur man formulerar om föreställningen om framtiden och därmed banar vägen för prestationshöjande förändringar.


Suckcess – Free from fear Full of power (Joakim Ahlström och David Hirasawa)

Managementkonsulterna Joakim Ahlström och David Hirasawa har skrivit en ”mind blowing” bok om hur vi kan förändra vår syn på oss själva och därmed våra liv om vi kan erkänna och omfamna vår personlighets baksidor.


Tribal Leadership (Dave Logan)

En tankeväckande bok om ledarskap och företagsorganisation. Boken beskriver olika nivåer av välfungerande organisationer och lär dig att på ett par ögonblick identifiera vilken nivå din och andra organisationer befinner sig på.


Fråga först varför (Simon Sinek)

Hur får man lojala medarbetare? Hur får man lojala kunder? Allt börjar med VARFÖR. Megastjärnan Simon Sinek föreläser och utbildar i ledarskap och motivation och den här boken är en riktig ögonöppnare.


Få det gjort (David Allen)

Skriven av David Allen, konsult inom produktivitet och time management. Boken ger ovärderliga tips och strategier för hur du får en lugnare vardag med mer kontroll och mindre stress.


Bli en trygg ledare som andra vill följa hos Genuin i Göteborg