Om Josefin
Josefin Haraldsson AB Genuin

OM JOSEFIN


Jag som driver AB Genuin heter Josefin Haraldsson. Jag har en bak-grund som civilingenjör och har 15 års erfarenhet av produktions-utveckling, Lean och kulturförändring inom tillverkningsindustrin. Genom åren har jag blivit mer och mer intresserad av psykologi, ledarskap och organisationskultur, eftersom det är där vi hittar orsak-erna till framgång eller misslyckande, såväl i arbetsliv som i privatliv.


2014 utbildade jag mig till coach (diplomerad av C2 Management och Coaching & Teambulding AB) 2017 startade jag AB Genuin, för att i egen regi ägna mig åt det som jag brinner för: att hjälpa människor att bli mer äkta och fria – genuina helt enkelt. Jag är handledare i sorgbearbetning (certifierad av Svenska institutet för sorgbearbetning) och jag är även utbildad inom HBTQ-frågor av RFSL. Jag bor och arbetar i Mölnlycke, strax utanför Göteborg.

JOSEFINS FILOSOFI


Det mänskliga psyket är komplext – vi som personer och person-ligheter är mångfacetterade. Vi är inte antingen eller, vi är både och. Problemet är att vi ofta är blinda för, eller förnekar, våra egna sidor och det hindrar oss från att leva ut hela vår potential. Tyvärr fastnar vi ofta i tanke- och beteendemönster som är svåra att bryta på egen hand. Min övertygelse är att om vi kan omfamna och acceptera alla sidor hos oss själva, inklusive vår historia, då blir vi våra bästa jag som mår som bäst och presterar som bäst. Och när vi själva är våra bästa jag, då har vi goda förutsättningar att få andra att vara det också.

JOSEFINS ERFARENHET AV COACHING


Jag började ta coaching 2014 och har sedan dess blivit coachad kontinuerligt. För mig har coachingen inneburit en stor förändring i hur jag ser på mig själv och människor i min omgivning. Jag har avsatt tid åt att reflektera över min egen person, mina olika sidor och varför jag reagerar som jag gör på olika händelser i vardagen.  Jag har dessutom fått ha ett bollplank i mina coacher som har ifrågasatt min syn-vinkel, mina föreställningar om mig själv och mina sanningar, vilket har gjort att jag har fått mig rejäla tankeställningar. Coachingen har också öppnat upp mina ögon för mina starka sidor, mina tillgångar, och fått mig att acceptera mina sidor som jag är mindre stolt över.


Och det bästa av allt – resan tar aldrig slut.


JOSEFIN ERFARENHET AV SORG


När min mamma fick diagnosen bröstcancer var jag 17 år. Cancern upptäcktes i ett väldigt tidigt stadium och hon var inte sjuk, hon hade inga symptom. Efter operationer, cellgifter och strålbehandling var cancern borta. Men ca 5 år senare fick vi beskedet att bröstcancern hade spridit sig till skelettet. Det gick inte att operera och det gick inte att bota. Mamma dog ca 1,5 år efter besked att cancern spridit sig. För mig var det det värsta som kunde hända som nu hade hänt.


När mamma hade dött kände jag en lättnad. Nu behövde jag inte oroa mig för henne längre. Samtidigt var det en enorm sorg och saknad, besvikelse, känsla av orättvisa, skuldkänslor. Kartan över verkligheten ritades om på nytt. Jag förvånades över att jag kunde gå upp ur sängen och fortsätta att leva mitt liv. Vardagen rullade på, men jag hade sorg. Jag var ledsen, ofta på dåligt humör och tyckte inte någonting var kul.

Med tiden vande jag mig vid det nya läget och upplevde att sorgen mattades av, även om den vid vissa tillfällen blivit väldigt påtaglig t.ex. när jag fick barn och de sedan frågade efter sin mormor. Efter 10 år tyckte jag att jag hade bearbetat sorgen efter min mamma. Men på en coachutbildning fick jag tydlig respons från min kursledare: Du behöver bearbeta sorgen efter din mamma. Ja, det var sant att det fortfarande smärtade. Jag fick tips om kursen i sorgbearbetning hos Svenska institutet för Sorgbearbetning. Jag kände genast att det här måste jag göra!


Att själv få hjälp, men även att kunna få verktygen att hjälpa andra kändes fantastiskt.


Läs gärna mer om mig och mitt arbete, i arbtiklarna som publicerats om mig i media, på Press-sidan